Mooi voor elkaar !

IMG_6075

een tijdje geleden hebben wij dankzij enthousiaste leraren van smdb De Kandelaar een Mini Roparun op de kalender kunnen zetten en kinderen enthousiast mogen maken om bij te dragen aan de zorg voor mensen met kanker…dat hadden wij mooi voor elkaar

dinsdag 29 maart liepen tientallen kinderen van deze basisschool uit Ameide deze Mini Roparun voor ons mooie doel…dat hadden wij mooi voor elkaar.

 

IMG_6082

 

Onze hoofdsponsor Prom’es blinkt uit in de organisatie van hardloopevenementen dus wij konden een mooie setting neerzetten inclusief een stoere startboog, stempelkaarten en vaantjes…. Dat hadden wij mooi voor elkaar.

Zoals zo vaak kregen we hulp van diverse mensen zoals Marrie Koorevaar en een enthousiaste moeder die de hele Mini Roparun hielp met het uitdelen van stempels …Dat hadden wij mooi voor elkaar.

IMG_6132

Maar pas echt mooi voor elkaar is dat jullie het met elkaar en voor elkaar hebben gedaan en maar liefst 6808 euro hebben opgehaald. Voor jullie medemens. Soms voor ‘een ander’ die wat verder van je af staat maar zoals vaak met de ziekte kanker voor iemand die dichtbij je staat. Dan wordt het echt voor elkaar opeens heel bijzonder.

IMG_6098

De soms nog hele kleine kinderen die vol overgave en enthousiasme hun rondjes liepen maakte ons trots Je bent nooit te klein of te jong (of te oud ouders, opa’s en oma’s die gesponsord hebben) om een verschil te kunnen maken. We hebben genoten van deze saamhorigheid en inzet. Jullie zijn ware kanjers. Het was:

MOOI ! ….VOOR ELKAAR !

Terugblik op de Stamppotavond: Smakelijk vertier met een boodschap in Het Dorpshuis

De winter loopt bijna op zijn einde; sterker nog de meteorologische lente is al begonnen ! Alleen ’s ochtends merken we de winterinvloed nog eens en moeten we door de nachtvorst de autoruiten ijsvrij maken. Ik moest me echter ook eens goed achter de oren krabben om me te realiseren dat we weliswaar foto’s hadden geplaatst van onze stamppottenavond maar nog geen uitgebreid verslag. Het haastige leven en de altijd aanwezige blik vooruit van een Roparunner is niet altijd goed zo blijkt. Je zou er zo een songfestivallied over kunnen schrijven, dat we ook wel eens rustig aan moeten doen.

4fdef7d6f1

Het Dorpshuis in Ottoland is al vanaf dag 1 van het Goudriaanse Roparun avontuur betrokken getuige eerdere edities van de Stamppottenavond en lentefairs waar geld op werd gehaald voor ons mooie doel. Nu Eddy weer teamlid is werd het nog makkelijker om, na een afwezigheid van 4 jaar, weer een stamppotavond op de agenda te plaatsen.

Dankzij de sponsoring van Het Dorpshuis, Martin Korporaal (melk voor de puddingen), Cor Sterrenburg (Heerlijke Rookworsten) en Slagerij Vlot (vlees voor de overheerlijke jachtschotel) ging het bedrag voor de deelname volledig naar de Roparun. Een fantastisch initiatief waar we heel erg dankbaar voor zijn. Als team hoefden we voorafgaand slechts 50 kilo “piepers te jassen”.

Piepers

Mede dankzij diverse flyers en een oproep op Klokradio waren er ca. 80 mensen aanwezig op vrijdag 12 februari jl.

De aanwezigen kregen een prachtig maar vooral overheerlijke stampottenbuffet voorgeschoteld. Naast de meer bekendere stampotten was de huisgemaakte jachtschotel een absolute favoriet.

stamppot9De mensen die dachten in alle rust te kunnen eten kwamen wat bedrogen uit want met Jan Arie Koorevaar als spreker / entertainer werd het al snel een dolle boel. Met energie van 10 werden niet alleen de Roparunners voor de microfoon of op het podium gehaald. Het kon zo maar zijn dat je in een wedstrijdje “Worst Happen” belanden of dat je je “toetje” (2 liter bitterkoekjespudding !) op het podium mocht opeten.

worst

 

Naast het vertier van Jan Arie was ook Angela Poort aanwezig om wat meer te vertellen over een goed doel die mede ondersteund word door de Stichting Roparun.

kanjerketting2

Angela is voorzitter van de VOKK (Vereniging ouders, kinderen & kanker) en initiatiefnemer van de KanjerKetting. Op indrukwekkende wijze vertelde ze meer over deze KanjerKetting en de invloed en werking daarvan op kinderen met kanker en hun ouders, broertjes en zusjes. Ondanks dat het soms zeer aangrijpend was, was het ook een extra motivatie om te blijven strijden tegen deze vreselijke ziekte.

Na het net zo heerlijke toetjesbuffet werd het totaal van de stampottenavond bekend gemaakt door Annette en Eddy van Vianen. Het eindbedrag was maar liefst 2030,- euro. Een fantastisch bedrag die we kunnen doneren aan de Roparun voor prachtige projecten zoals de KanjerKeting.

opbrengst

De avond was echter nog niet ten einde want na een korte pauze met Hollandse muziek was het tijd voor de Talentenveiling.

veiling

Met opnieuw Jan Arie als veilingmeester en geinspireerd door prachtige promotiefilmpjes van onze Pieter werd er flink geboden op onze talenten. Uiteenlopend van een dagje Amsterdam tot authentieke scheerbeurten leverden ze stuk voor stuk mooie bedragen op. De talentenveiling leverde ook nog eens 2350 euro op waarmee het totaalbedrag van deze fantastische avond uitkomt op maar liefst 4380 euro.

Onze dank gaat uit naar alle aanwezigen, Eddy en Annette als beheerders en initiatiefnemers vanuit Het Dorpshuis, het personeel van Het Dorpshuis, Jan Arie Koorevaar en Angela Poort.

Dank voor de steun, dank voor de motivatie !

Meer info over de Kanjerketting: www.kanjerketting.nl

kanjerketting

 

 

 

 

Van kerstsfeer tot kerstgedachte

Al enkele jaren is het oude gemeentehuis het bruisende middelpunt van de Roparun doorkomst op 2e Pinksterdag.

Roparun2

De dagen van dit statige pand lijken nu definitief geteld en om die reden alleen was het al fantastisch dat we er nog een laatste evenement mochten houden. Aan levendige ideeen geen gebrek in ons team, dus al snel ontstond het plan om een kerstmarkt met Bazaar te organiseren op vrijdag 11 december.

Normaliter is de uitvoering een stuk lastiger. In ons geval valt dat gelukkig mee omdat we zo fortuinlijk zijn dat Goudriaan onze thuisbasis is. Als “import” blijf ik me verbazen over dit kleine maar daadkrachtig dorp. Stipte tijdafspraken en uitgewerkte draaiboeken kan je vergeten maar met de bereidwilligheid en saamhorigheid krijg je heel veel gedaan. Standhouders waren zo gevonden en van diverse mensen konden we de praktische zaken zo regelen. Ik kan u verzekeren dat ik in mijn geboortedorp Bodegraven er minimaal een maand over doe om vloerbedekking, een paar landbouwhekken, gasflessen en ezels te lenen.

Met een paar avonden hadden we het pand dan ook snel om weten te toveren tot een gezellig kerstdecor. Nu konden we niet anders meer doen dan afwachten en hopen op een goede opkomst. Met diverse andere kerstevenementen in de buurt was het ook onmogelijk om wat te voorspellen.

Gelukkig werden onze stoutste verwachtingen overtroffen en kwam u massaal naar onze kerstmarkt. De kraampjes werden druk bezocht en met veel plezier werden de spelletjes op onze Bazaar uitgeprobeerd. Opvallend was ook dat men gezellig lang bleef “plakken”. Ongetwijfeld speelde Bob de Vries hier een belangrijke rol in. Met zijn enthousiasme kwam het Rad van avontuur echt tot leven ! Uiteraard hielp het ook dat we via diverse sponsoren heel veel mooie prijzen hadden.

Als de kat-uit-de-boom kijker die ik van nature ben had ik ook een perfecte avond. Ik kan enorm genieten van hele simpele dingen die door de pure eenvoud ook heel mooi zijn. Van de kinderogen die de lichtjes volgen op het kinder rad tot de prijswinnaar van het schieten die zijn gewonnen hazen allemaal weggeeft of van Corrie en Diane die vele uren lang de mannen in de watten legden in de Barber Shop tot de vele andere mensen die klaar stonden voor een ander. Wat prachtig en wat een mooie kerstgedachte. Een die we na de aanslagen en maatschappelijke verharding zo goed kunnen gebruiken.

Charles Dickens had wat dat betreft zo een boerderij kunnen hebben in Goudriaan.

Tot slot kan ik melden dat de opbrengst van deze avond maar liefst 3500 euro is. Een geweldig bedrag waar we zeer blij mee zijn en waar wij onze standhouders en u als publiek hartelijk voor danken. Onze dank is ook meer dan groot dat we nog een keer van het pand gebruik mochten maken.

kerst

Fijne Kerstdagen !

Sander, Fietser

Sander Roos - Loper

 

 

 

 

 

 

 

Spectaculaire akties op komst !

De komende tijd hebben wij diverse spectaculaire akties op de planning. Deze akties mag u niet missen! Graag tot ziens op onderstaande activiteiten.

Vrijdag 11 december 2015: Kerstmarkt en Bazaar Goudriaan

Een unieke combinatie van kerstmarkt en Bazaar in het oude gemeentehuis van Goudriaan. Een sfeervolle belevenis die je niet mag missen. Ruim aanbod van artikelen en activiteiten voor jong en oud in een heerljke kerstsfeer. Aanvang vanaf 16.00. Vrije inloop. Eten en drinken aanwezig. Opbrengst ten bate van Stichting Roparun.

kerst_wallpaper%20(1)2

Dinsdag 15 december 2015: Vuurwerkshow IJzerman aan de Vuilendam.

De gezellige en spectculaire vuurwerkshow van G.IJzerman tweewielers aan de Vuilendam met catering van team Goudriaan. Kom gezellig kort voor aanvang of blijf lekker nagenieten onder het genot van een hapje en/of drankje. Opbrengst catering ten bate van Stichting Roparun.

vuurwerk-wallpaper10

Woensdag 30 december 2015: Oliebollenaktie

De lekkerste oliebollen en appelflappen bestel je bij Team Goudriaan. Vers en met liefde gemaakt voor het goede doel

Oliebollen

Januari 2016: Lotenverkoop

loten

Vrijdag 12 februari 2016: Stamppotavond in het Dorpshuis in Ottoland

terug van weggeweest ! Een geweldige avond met o.a. een heerlijk uitgebreid stamppotbuffet, toetjesbuffet en maar liefst 5 consumpties. Kosten: 30 euro per persoon

tevens zal team Goudriaan u op deze avond informeren en vermaken. Een avond met een lach en een traan. Informatie over aanmelden volgt, U kunt zich ook aanmelden via: info@roparungoudriaan.nl

4fdef7d6f1

Live verslag

Onze twitterberichten kunt u het makkelijkst lezen op: https://twitter.com/teamgoudriaan

Onze positie geven we ieder uur door aan de organisatie. Deze kunt u zien op: http://www.roparunlive.nl/

De team indeling is als volgt.

TEAM JAAP

Lopers
Arie van Meeteren
Ronald Vonk
Barbera de Bruin
Marieke de Koning

Fietsers
Kees van Elk
Renate Ouderkerk

Masseurs
Pieter Burger

Team captain / Chauffeur
Jaap den Toom

Navigator
Diana de Haan

TEAM ADRIE

Lopers
Corrie den Ouden
Eline den Braven
Francis vd Grijn
Laurens Vonk

Fietsers
Cees IJzerman
Maarten van Zee

Masseur
Erika Kok-Verburg

Chauffeur
Arjen Vonk

Team captain / Navigator
Adrie Krielaart

ONDERSTEUNING

Thuisbasis (de vrachtwagen)

Aart de Jong
Arie Koorevaar

Catering
Corrie Versluis

Vliegende masseur
Conny Burger-Balde

Razende reporter
Gerjan de Vries

Ladies Night

Woensdag 13 mei. We zijn in Ottoland bij de fam Bons op A156. De sfeer is vredig en stil…  verdacht stil…. Is dit zo’n stilte die een storm voorspelt? Enkele minuten later blijkt deze voorspelling te kloppen. Een kolkende vrouwen massa neemt haar intrede in de gezellig ingerichte feestzaal van de familie Bons. Het is ladies Night!

De leden van de Roparun hebben met hulp van vrijwilligers en sponsors een verwen avond voor de dames georganiseerd. Hapjes en drankjes worden afgewisseld met gezellige workshops. Zo worden er armbandjes gemaakt, sleutelhangers versierd, nieuwe kapsels aangemeten, voeten gemasseerd, schoonheidsbehandelingen uitgevoerd, nagels gelakt,  foto’s gemaakt, prijzen verloot en wijn geproefd. Kortom, een gezellige boel!

Namens de Roparun willen we de deelnemers (ruim 50!) en vrijwilligers enorm bedanken. Dankzij jullie kunnen we € 900 extra aan het goede doel schenken!!!

Kanjers in aktie in Noordeloos

24 april jl. deden vele scholen mee aan de Koningsspelen. In samenwerking met School met de bijbel in Noordeloos mochten we deze feestelijke dag invulling geven met een MiniRoparun ! Een prachtige mogelijkheid waar we zeer dankbaar voor zijn.

In de weken voorafgaand werden de leerlingen op school geinformeerd over het doel van de Roparun en kregen ze tevens een sponsor formulier mee.

Met veel enthousiasme hebben de kinderen dorpsgenoten, familie en vrienden benaderd om te sponsoren.

IMG_2687Zeer gemotiveerd gingen de ca. 175 schoolkinderen dan ook naar school op 24 april. Na het verzamelen in de klas werd er om 09.00 gezongen op het schoolplein. Uiteraard deden de teamleden van Team Goudriaan ook netjes mee.

Om 09.30 gingen de groepen 1 t/m 4 richting de start. Wat zijn wij toch blij met een Hoofdsponsor als Prom’es want zo’n mega startboog maakt het helemaal af !

Na een korte warming-up gingen de kinderen fanatiek, en onder aanmoediging van de groepen 5 t/m 8 van start en in de half uur die volgde werden dan ook veel meters gemaakt en stempels bemachtigd.

Miniroparun1

IMG_2688

miniroparun2

Na een korte pauze was het de beurt aan de groepen 5 t/m 8 en ook deze groep ging zee voortvarend van start. Niets hield de kids tegen om zoveel mogelijk ronden te lopen. Er werd zelfs een rondje op krukken afgelegd !

miniroparun6

miniroparun5

Na afloop ontvingen alle kanjers wat lekkers en een welverdiend vaantje ter herinnering.

IMG_2661

Voor Team Goudriaan was het weer een fantastische dag. Wij halen onze inspiratie en motivatie soms uit treurige omstandigheden maar gelukkig ook uit fantastische akties die we mogen doen zoals deze. Het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten doet ons veel. Wij zijn dan ook zeer dankbaar voor deze aktie en hopen dat jullie net zo’n leuke dag hebben gehad.

miniroparun7

Net als iedereen van School met de bijbel wachten we in spanning af naar het resultaat, maar jullie zijn hoe dan ook kanjers. Bedankt !

Onze dank gaat verder uit naar Prom’es en de extra vrijwilligers die aanwezig waren.

Samen sterk !

Geslaagde laatste oefening voor Team Goudriaan

“Om 03.00 zat ik aan een overheerlijk bordje Pasta. Ik heb me even laten masseren en heb lekker in de vrachtwagen geslapen. Om 06.30 was ik er weer uit en na een kopje koffie gingen we om 07.00 weer vol energie verder.”

Voor veel mensen klinkt bovenstaande quote een beetje vreemd, maar voor een Roparunner klinkt het heel bekend. Het maakt onvervalst onderdeel uit van het bijzondere Roparun avontuur. Afgelopen weekend stond er wederom zo’n avontuur op het programma: de generale oefening 2015 !

Om 17.30 verzamelde bijna het hele team zich bij de thuishaven van Team Goudriaan. De Familie Koorevaar.

IMG_5384

Aart en Eline konden helaas niet mee i.v.m. feestelijkheden en nieuwkomer Gerjan had zijn agende al vol. Ronald zag het gelukkig nog helemaal zitten na de Wageningen oefening en verving Eline als loper. Ook voor Aart hadden we, compleet met prachtige vrachtwagen + trailer, in Bart den Haan een waardig vervanger.

IMG_5387

Na een paar teamfoto’s ging de stoet onderweg naar Warnsveld. 1 auto ging nog snel even langs Houten alwaar Renate met Volley Meerkerk zich dankzij een puike 4-0 overwinning had weten te handhaven in de 2e divisie.

Vreemdgenoeg kwam deze auto alsnog als 2e aan op de verzamelplaats in Warnsveld. 1 busje en de vrachtwagen hadden een kleine omweg gemaakt waardoor het, geheel conform goed Goudriaanse traditie, wat uitliep.

IMG_5385

De dames hadden zich al helemaal verheugd op een laatste plas-gelegenheid in het tegenover gelegen herenhuis. Helaas waren de bewoners niet aanwezig en konden ze de doos chocolade van Corrie niet in ontvangst nemen.

IMG_2613

Gelukkig kwam het na wat omzwervingen toch nog goed zodat het eerste team, team Jaap, om 20.45 kon vertrekken.

het eerste stuk, met een stuk run-bike-run door Zutphen was gelijk een goede test voor de fietsers. Gelukkig deed de Garmin het prima waardoor men soepel de IJsselbrug trotseerde naar rustigere wegen.

Ook het, op papier snellere, team Adrie was met een achterstand van 15 minuten voortvarend van start gegaan. Corrie, Francis, Laurens en Ronald wisten de achterstand snel in te halen tot het mis ging met de navigatie.

IMG_2656

Op een heel ongelukkig moment viel de Garmin uit. Helaas ging het ook vanaf het papier niet goed waardoor de achterstand weer snel opliep. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken in Team Adrie want de sfeer bleek net als de conditie prima !

Ook bij team Jaap was de sfeer prima en er werden zelfs recepten gedeeld al was Diana’s oorspronkelijke recept voor appelmoes niet echt aan te bevelen.

IMG_2653De teams hadden in Erika en Pieter ook 2 super “stalkers”. Ze waren altijd in de buurt om de teams bij te staan en aan te moedigen.

Na lange wegen in de pikzwarte nacht te hebben doorstaan arriveerde team Jaap als eerste bij de bivak in Wageningen om 02.55

Als een perfecte gastvrouw stond Corrie V. direct klaar met een grote pan overheerlijke pasta !

Na een klein half-uurtje kon ook team Adrie aan deze welverdiende pasta.

Iedereen liet het zich uitstekend smaken en voldaan lieten de lopers en fietsers zich even masseren alvorens de bedden werden opgezocht in de vrachtwagen.

Om 06.30 was het weer vroeg dag en na een korte opfrisbeurt en een kopje koffie ging team Jaap onder aanvoering van Kees en Renate als fietsduo weer op pad.

IMG_2654

Na de lastige Grebbeberg gingen de teams de mooie Betuwe in. Een prachtig gebied waar het relatief makkelijk te navigeren was. Helaas werd Marion even getroffen door kramp, maar Arjen was dichtbij met de bus en met behulp van de verzorgers kon ze snel weer aansluiten bij haar maatje Maarten.

Vlak voor de Marienwaerd gingen Arie, Barbera, Marieke en Sander als eerste lopers gezamenlijk aan hun Run-Bike-Run gedeelte beginnen op enkele minuten gevolgd door de lopers van team Adrie.

In Leerdam wisten Laurens, Francis, Ronald en Corrie dan toch team Jaap te achterhalen.

 

Meerkerk kwam ook al aardig in zicht. Tot teleurstelling van sommige lopers werd er niet afgesneden via Nieuwland maar werd de route gevolgd tot aan het industrieterrein van Meerkerk alwaar Arie K, Bart, Conny en “La Chef” Corrie V.klaar stonden met een welverdiende ontbijt/lunch.

IMG_2645

Carola en Guusje waren als trouwe supporters weer aanwezig om het team te verwelkomen.

Het broodje ei en alle andere lekkernijen smaakte uitstekend en er werd tevreden teruggekeken op een zeer geslaagde laatste training.

De sfeer was uit stekend en dat is uitermate belangrijk om de tocht succesvol te volbrengen

Wij zien de Roparun 2015 dan ook met vertrouwen tegemoet !

Tot slot willen we graag Bart den Haan en de volgende bedrijven bedanken voor het mogelijk maken van onze generale !

IMG_2642

ijbgroep

vandergrijn_logo_2 Ijzerman

 

 

Ladies Night 13 mei !

Team Goudriaan weet wat vrouwen willen ! Kom woensdag 13 mei naar onze:

Ladiesnight                         EEN AVOND MET WIJN (VAN CHATEAU DU TETS) !

                                             HEERLIJKE HAPJES !

                              DIVERSE DEMONSTRATIES / WORKSHOPS !

                                   VERLOTING VAN MOOIE GOODIES !

                                       EN HEEL VEEL GEZELLIGHEID !

ladiesnight 4

Locatie: Fam. Bons, A 156 Ottoland

Tijdstip: v.a. 19.30

Kosten: 20 euro per persoon.

geef je op

Vooraf aanmelden verplicht op: info@roparungoudriaan.nl 

Pagina 1 van 1012345...10...Minst recente »