Wat is het ?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers,in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto:”Leven toevoegen aan de dagen,waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen,oftewel meer dan 1½ marathon.Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs,verzorgers,cateraars en wegkapiteins.Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

cropped-Nils_Hendriks_2400_229031.jpg

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Ook zijn de 0 leden van elk team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Om een goed beeld te krijgen van de bijzondere entourage van de Roparun kunt u onderstaande impressie bekijken van de Roparun 2015

2016: 25e Editie Roparun

De Roparun van 2016 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 14 mei en de finish op maandag Tweede Pinksterdag 16 mei. het wordt de 25e editie van het evenement. De cijfers van 25 jaar Roparun:

meer dan 2.000 vrijwilligers die zich hebben ingezet voor Roparun
meer dan 108.000 deelnemers die samen gaan voor dat ene doel
meer dan 67 miljoen euro voor mensen met kanker
meer dan 1.200 projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen
meer dan 5.500 kankerpatiënten kunnen verblijden met een verblijf in één van onze vakantiebungalows

DrukwerkWaarom doen we mee?

De Roparun is een geweldige sportieve uitdaging, met een fantastisch doel. Met de ziekte kanker krijgt iedereen in zijn omgeving te maken. Wij vinden het fantastisch om ons via een sportieve prestatie voor dit doel in te zetten. Dat het geld goed terecht komt blijkt uit vele reacties die de Stichting Roparun krijgt.

Voor meer informatie over de Roparun en voor alle doelen die de stichting dankzij u kunt doen kunt u terecht op http://www.roparun.nl/doelen-2016.html

 

Mogen we op uw steun rekenen?

Bankrekening:
NL 17 RABO 0151 8313 27

t.n.v. Roparun Goudriaan

een donatie is tevens heel gemakkelijk te doen via de Ideal pagina op de homepage !