Een van de goede doelen van de Roparun is Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen was op 2e pinksterdag ook aanwezig zijn in Goudriaan om alle teams aan te moedigen.

 

haarwensen

Over Haarwensen

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met echt Europees haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

Door donaties van haar en financiële giften kan de Stichting de pruiken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kunnen wij deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. Ook jij kan hier een bijdrage aan leveren. Kijk bij Steun Haarwensen voor meer informatie.

Haar doneren

De pruiken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is.

De afgeknipte vlechten ontvangen wij graag op het onderstaande adres

Stichting Haarwensen
Postbus 244
3640 AE Mijdrecht

Wil je een berichtje ontvangen als je haar bij ons is aangekomen. Download dan de brief voor bij je haardonatie en stuur deze samen met je vlecht op. Uiteraard vinden wij het ook heel leuk om foto’s, zelfgemaakte briefjes  en tekeningen te ontvangen.

Moet je je haar nog afknippen? Bezoek dan vooral onze actiepagina, wie weet wordt er binnenkort wel een knipdag bij jou in de buurt georganiseerd.

Pruiken voor kinderen

Onze pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat wij gebruiken voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. Je kunt je voorstellen dat wij een kind bijvoorbeeld niet blij maken met een grijze pruik. De gedoneerde haren worden niet bewerkt, de kleur van het toegestuurde haar wordt dus ook de kleur van de pruik. Bedenk dus vooraf goed of een kind van nature jouw haarkleur kan hebben. Wanneer dit het geval is, ontvangen wij het haar graag.

Leeftijd van het haar

De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Wanneer het haar ouder is dan 10 jaar zal het eerst door Haarwensen gecontroleerd worden, alvorens deze wordt verwerkt in een pruik. Extensions worden niet gebruikt.

Steun Haarwensen

Zonder jouw hulp kan Haarwensen niet bestaan. Er zijn diverse manieren om Haarwensen te steunen. Bijvoorbeeld door het doneren van haar, maar ook financiële giften zijn welkom. De kinderen ontvangen de pruiken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, maar deze zijn natuurlijk niet gratis. Naast het schenken van de pruik voorziet de Stichting ook in het onderhoud van de pruik. De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud van de pruik liggen rond de € 1.500. Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidies en is dus geheel afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Jouw steun is daarom ook meer dan welkom.

Er worden verschillen activiteiten in het land georganiseerd ten behoeve van Haarwensen. Maar natuurlijk kan je ook zelf een actie bedenken om geld en/of haar in te zamelen.

Je kunt ook de pruik en het onderhoud voor één of meerdere kinderen financiëren. Meer informatie over deze vorm van sponsoring vind je onder pruik adopteren.

Voor meer informatie: www.haarwensen.nl