Touwtrektoernooi 6 april

Touwtrektoernooi 6 april

Het touwtrektoernooi is, op verzoek van velen, een terugkerend evenement.  Touwtrekken is een gezellige bezigheid voor vriendengroepen, verenigingen en dorpsgenoten. In Goudriaan zal weer met de nodige gezelligheid en passie gestreden kunnen worden om de felbegeerde titels. Deelname is in teamverband. Een team bestaat uit minimaal 8 personen. Er zijn 3 categorieën: heren / dames en mix. Aan de deelnemende teams wordt een minimum bijdrage gevraagd van € 40,00 per team. Teams kunnen zich opgeven via info@roparungoudriaan.nl

Publiek is uiteraard van harte welkom om het spektakel van dichtbij mee te maken en om de teams aan te moedigen. De avond zal verder feestelijk afgesloten worden met medewerking van de populaire band Niks aan de Zeis en DJ Maarten.

 

Roparun loten 2023

We hebben weer volop Roparun 2023 loten. Er zijn leuke prijzen te winnen, maar het gaat natuurlijk om de palliatieve zorg aan mensen met kanker. Doe mee en maak deze zorg de grote winnaar. Het is zo belangrijk en zo waardevol!
De loten kunnen worden aangeschaft via: info@roparungoudriaan.nl of via 1 van onze teamleden (klik HIER voor een overzicht)

Mooie start van 2023 !

De eerste week van 2023 zit er al weer bijna op. En wat was het voor ons een mooie start van een nieuw jaar. Het carbidschieten en de gulle giften van Het Jeugdhonk feestje leverden zo’n 2000 euro op voor het goede doel. in 1 woord: geweldig!! Dank aan iedereen die ons daarbij geholpen heeft.
En het goede doel is natuurlijk de zorg aan mensen met kanker. Daar gaan we voor als team! En over team gesproken: we zijn sinds deze week helemaal compleet. Veel nieuwe gezichten, en die gaan we de komende periode zeker aan jullie voorstellen!

Sinterklaas acties groot succes !

Het sinterklaas weekend vast voor ons een echt top weekend !. Eerst mochten we de vele lekkernijen van top bakkerij Van der Grijn bezorgen en zaterdag gingen de altijd enthousiaste Roparun Pieten voor ons op pad. Sinterklaas was zo enthousiast over deze acties dat hij spontaan mee ging.Wat een feestje(s).zoveel blije kinderen (en volwassenen).

 

 

Het leverde maar liefst 1250 euro op voor het goede doel. Een mooier Sinterklaas kado konden wij ons niet wensen. Onze dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Bijzondere dank aan Bakkerij Van der Grijn en de speeltuin vereniging voor de warme banden met het pieten huis.❤️ Dank u Sinterklaasje!

 

Heerlijke smulactie met Bakkerij Van der Grijn

Wie ga jij blij maken met een heerlijke roomboter letter of luxe grote chocoladeletter van bakkerij van der Grijn?
Je lieve buurvrouw, je oppas, of je vrienden of familie? Of word je er zelf ook heel blij van!
Bestellen kan t/m 20 november via info@roparungoudriaan.nl en we bezorgen je bestelling 2 december bij je thuis!

Sinterklaas actie: Roparun pieten bij jou thuis !

Ohhh. De spanning begint alweer toe te nemen. Sinterklaas komt steeds dichterbij. Maak je Sinterklaasfeest compleet met de allerleukste Roparun pieten ❤️
SINTERKLAAS actie omgeving Goudriaan!!
Ook in 2023 gaat team 135 Goudriaan meedoen aan de Roparun. Om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker gaan we met de enige echte Roparun Pieten op pad. Lijkt het jou leuk om deze gezellige pieten bij jou thuis te laten komen? Dat kan tegen een donatie aan dit mooie doel van min. 30 euro!

De Roparun pieten zijn beschikbaar op 26 en 27 november en 3 en 4 december. Mocht u andere dagen willen dan kan dit evt. in overleg. De duur van dit onvergetelijke bezoek is ca. 20 minuten. Al het opgehaalde geld gaat naar Stichting Roparun.

Kijk gerust eens op de website van de Roparun voor alle mooie doelen die worden ondersteund.
Bij belangstelling stuur dan nu een berichtje aan: info@roparungoudriaan.nl

Roparun 2022

Zaterdag 4 juni aanstaande is het zover. Dan staat we voor de 13e keer aan de start van de Roparun.

 

 

 

Zaterdag 4 juni: start om 11.15 van vliegveld Twente

 

De Route:

 

Maandag 2e pinksterdag:  Doorkomst in Goudriaan en finish op de Coolsingel te Rotterdam

 

live volgen: bekijk onze Facebook en instagram pagina voor:

 

de laatste updates

locatie

doorkomsttijden 

teamsamenstellingen

 

STEUN OOK HET GOEDE DOEL !

9 April: Touwtrek toernooi in Goudriaan + feestavond

Op zaterdag 9 april aanstaande moet je vrij houden in je agenda want, terug van weggeweest: Het touwtrektoernooi van Goudriaan

 

Wie gaat de uitdaging aan en wordt de touwtrekkampioen van 2022. Aansluitend hebben we een leuke feestavond in petto. Kortom hier moet je bij zijn! Geef je op via info@roparungoudriaan.nl

 

een team bestaan uit minimaal 8 personen

dames / heren / mix

kosten: 25 euro per team

 

 

 

1 april: Spinning Marathon in Giessenburg

Vrijdagavond 1 april gaan we lekker spinnen bij Fitter bij de Wit in Hardinxveld-Giessendam.
Heb je zin om te doen? Geef je dan nu op via info@roparungoudriaan.nl
Keuze uit 19.00-20.00 uur of 20.00-21.00 en 21.00-22.00 maar uiteraard mag je ook meerdere uren achterelkaar fietsen. Doe mee een geef je op!

ADRES:

Sportcentrum Fitter-bijdewit-

Schapedrift 87

Hardinxveld-Giessendam

Brownie Paastulband actie

Psst… kent u deze actie nog van vorig jaar? Wegens groot succes zijn ze nu weer te bestellen.

 

Samen met Bakkerij van der Grijn verkopen we opnieuw de heerlijke brownie paastulbandcake. Voor maar € 8,25 per stuk. De cake is gemaakt van brownie beslag, met lekker veel smaak maar niet te machtig. En dat alles overgoten met heerlijke (gele) witte chocolade.

 

U kunt uw bestelling doorgeven t/m woensdag 6 april via onderstaande link.

 

bestel hier je Paastulband(en) !

 

 

Alvast bedankt voor uw bestelling,

 

Team Roparun Goudriaan

Roparun loten 2022 zijn weer verkrijgbaar!

Ook in 2022 is er weer de landelijke Roparun loterij. Er zijn weer fantastisch mooie prijzen te winnen. Deze loten zijn verkrijgbaar via onze teamgenoten.

 

Uiteraard kunt u ook loten bestellen door een mail te sturen naar info@goudriaan.nl

 

 

Roparun 2022: We blijven in Nederland

De Roparun van 2022 blijft in Nederland. !

Ook de komende editie van de Roparun vindt volledig plaats in Nederland. De afgelopen jaren kende ons evenement startplaatsen in Parijs en Hamburg/Bremen en liep de route door Frankrijk, België en Duitsland naar de finish in Rotterdam. Eerder dit jaar vond de jubileumeditie ook volledig plaats in Nederland. Toen startten er ruim 170 teams in Landgraaf, die via een route door Limburg en Noord-Brabant, daar ook weer terugkeerden voor de finish. De editie vindt plaats in het pinksterweekend van 4 tot en met 6 juni 2022.

Roparun-directeur Gerard Bakx: “De huidige situatie rondom de coronapandemie brengt nog altijd veel onzekerheid met zich mee. Gezien alle voorbereidingen die wij moeten treffen, is het noodzakelijk om nu een keuze te maken. Op dit moment kiezen wij voor een Roparun binnen de eigen landsgrenzen, omdat een route met meer dan tweehonderd teams en ruim vijfduizend deelnemers door vier verschillende landen ook in 2022 onmogelijk lijkt. Hoe we het evenement precies kunnen vormgeven, hangt uiteraard af van de regels die dan gelden in Nederland. Het uitgangspunt blijft wel een Roparun tijdens Pinksteren, bestaande uit drie dagen en twee nachten, met een route van zo’n 550 kilometer en een finish op de Coolsingel in Rotterdam. We gaan er alles aan doen om er met elkaar weer een groot succes van te maken.”

Mede door dit besluit biedt Roparun de deelnemers langer de mogelijkheid zich in te schrijven voor de komende editie. De inschrijvingen zijn geopend tot en met zondag 16 januari.

Goede doel
In 2021 kende de Roparun een aangepaste editie. Het was niet alleen een feestje doordat het de jubileumeditie was, maar ook omdat het na twee jaar afwezigheid eindelijk weer een weerzien met de teams was. Voor de teams was het lastig om in deze onzekere tijden voor te bereiden en acties te organiseren. Toch wisten de teams desondanks een bedrag van maar liefst 2.030.030 euro op te halen. Met het binnenkomende geld steunt de Roparun projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Thuisbingo’s gezellig EN succesvol.

Wij hebben als Team Goudriaan weer 2 online bingo’s mogen verzorgen. En ondanks dat we jullie liever live zien en spreken was het wel weer een fijne manier

om actief te zijn voor het goede doel. En ook jullie deden weer massaal en enthousiast mee. Heerlijk om zoveel blije gezichten te zien!

 

Vlak voor de jaarwisseling hielden wij voor Goudriaan en omstreken zo’n gezellige online bingo. De mooie prijzen  die weer rijkelijk gesponsord waren, werden direct bij de gelukkige winnaars

thuis gebracht.  Het leverde mooie momenten op waar we zeer dankbaar voor zijn. De opbrengst van deze mooie avond:

 

 

Daarna openden wij het jaar 2022 weer ouderwets gezellig met VVAC.

 

Ook dit was weer een muzikale en gezellige avond. Fijn dat we dit met zo’n mooi vereneging uit onze omgeving mochten doen.

De opbrengst van deze avond:

 

 

Wij bedanken alle deelnemers en sponsoren voor de steun en gezelligheid.

Roparun 2021: een geslaagd weerzien!

Anders dan anders, maar wat waren we blij dat we weer een Roparun avontuur mochten beleven in 2021.

op 2 en 3 oktober voltooiden wij de 30e editie van dit evenement met een mooi rondje Limburg.

 

dankzij uw steun konden we maar liefst 25.000 euro doneren aan de Stichting Roparun.

 

NIEUW: Run-Bike-Run ook voor 4 (75Km) of 2 personen (25KM)

Hebben jullie geen volledig team van 8 personen, maar willen jullie wel graag meedoen aan de Run-Bike-Run ?

Dit kan vanaf nu !

wij introduceren de volgende 2 opties:

 

25 KM (1 ronde ) voor 2 personen

75 Km ( 1 ronde van 25 KM en 1 van 50 KM) voor 4 personen

 

start: 2e pinksterdag vanuit Goudriaan

Kosten: 10 euro per persoon

 

Ga het avontuur aan en geef je op !

 

heelmolenlandenrent@gmail.com

Heel Molenlanden Actief – Individuele mogelijkheden

 

Dit pinksterweekend willen wij heel Molenlanden in beweging brengen voor het goede doel !

dat gaan we heel letterlijk doen met een leuk virtueel evenement. Het is een evenement voor iedereen. Je kan wandelen, fietsen of hardlopen in de prachtige omgeving van Molenlanden.  Tijdens het pinksterweekend van 22 t/m 24 mei kan je zelf je startmoment en locatie bepalen.

 

Bewegen is leuk en gezond en met je deelname steun je tevens het hospice in Gorinchem. Want van jouw inschrijfgeld gaat 2,50 naar dit mooie doel. (TIP: via het inschrijfformulier kan je ook een extra donatie doen)

 

genoeg redenen dus om ook mee te doen !

 

Alles nog even op een rijtje:

Hardlopen, wandelen of fietsen: alles kan!

Inclusief unieke medaille

Inclusief € 2,50 donatie aan het Hospice Gorinchem

Lekker bewegen is gezond

Leuke activiteit tijdens Pinksteren

Kies zelf je startmoment en locatie: coronaproof

En dat alles voor maar € 9,95

 

Informatie en inschrijven

 

 

Bingo avond met Da Capo op 9 april

 

Online Bingoavond met Rad van Avontuur – Opbrengst Da Capo en Roparun

Op vrijdag 9 april a.s. om 19.30 uur organiseert de evenementencommissie van Da Capo in samenwerking met het Roparunteam Goudriaan een online Bingo met Rad van Avontuur. De opbrengst van deze Bingo is voor Da Capo en Roparun team Goudriaan

 

Echt iedereen kan vanuit huis met deze superleuke Bingo meespelen en er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven kan tot 6 april a.s.

 

opgeven kan via dit opgaveformulier bingo

Paasactie! Brownie paastulbandcake

Samen met Bakkerij van der Grijn verkoopt Team Goudriaan heerlijke brownie paastulbandcake
voor maar €8.00 per stuk.

Gemaakt van brownie beslag, met lekker veel smaak maar niet te machtig. Overgoten met heerlijke (gele) witte chocolade.

U kon de tulbanden bestellen tot vrijdag 26 maart 

Bedankt voor uw steun!

Heeft u nog vragen kunt u bellen naar 06-30461500

 

 

Roparun Goudriaan Bingo

Roparun Team Goudriaan organiseert op dinsdag 29 december de Roparun Goudriaan Bingo.  Een onvergetelijke avond met de bekende Goudriaanse gezelligheid, maar dan online in uw eigen huiskamer.

De bingo combineren we met een spectaculaire Rad van Avontuur waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Tevens bieden wij, geheel corona proof, wat catering mogelijkheden aan huis.

Dit online evenement is bij te wonen via Zoom.

 

 

we starten op dinsdag 29 december om 19.30.

 

Alle informatie omtrent de kosten per bingo kaart en de kosten per lot is terug te vinden in de opgave link.

Aarzel niet en geef je op want dit wil je echt niet missen.

 

Geef je op via deze link

 

Ambachtelijke kerstbroden leveren maar liefst 1000 euro op voor het goede doel

Afgelopen december organiseerde Team Goudriaan een kerstbroden actie. Dit gebeurde in samenwerking met bakkerij Van der Grijn.

 

De ambachtelijke kerstbroden vielen zeer in de smaak en er werend er velen door u besteld. Ook waren er een aantal bedrijven die deze lekkernij opnamen in het kerstpakket voor de medewerkers.

Dankzij de medewerking van bakkerij Van der Grijn en uw royale afname konden we met deze actie maar liefst 1000 euro bijschreven aan onze donatie aan Stichting Roparun.

In de moeilijke corona tijden een hele mooie opsteker.

Dank voor uw steun!

 

 

 

 

 

 

Roparun 2020 afgelast

16 maart jl. heeft Stichting Roparun de moeilijke, maar  noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden zij het belangrijk om de verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden zij het de verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”.

Team Goudriaan deelt de mening van Stichting Roparun volledig. Er zullen de komende maanden weinig tot geen activiteiten georganiseerd kunnen worden, maar wij zitten zeker niet stil en gaan verder met de voorbereidingen voor 2021.

Wij willen graag iedereen bedanken voor de steun die wij ontvangen hebben.

Roparun 2019 een groot succes

De 10e Roparun van Team Goudriaan zit er op en wat was het een bijzonder en intens feestje!

We begonnen als eerste in Hamburg en finishte al allerlaatste in Rotterdam.

De doorkomst in Goudriaan, die altijd al bijzonder is, werd dit jaar extra bijzonder met en prachtig moment in de kerk van Goudriaan!

De opbrengst van ons avontuur voor het leven mocht er ook wezen. Er werd namelijk ruim 25.000 euro opgehaald door Team Goudriaan.

De foto’s zijn terug te vinden op: http://fotos.roparungoudriaan.nl/#!album-25

Auto was dag 18 mei

Of het nou de modderige polderwegen zijn of een zeldzame zandstorm uit de Sahara: onze auto’s hebben het maar zwaar te verduren. Daarom organiseren we dit jaar wederom, in samenwerking met onze sponsor Alb. Swijnenburg Transporten, een auto was dag in Ottoland!

Geef uw auto ook een welverdiende schoonmaak beurt en kom gezellig langs om ons het werk te laten doen.

Een grondige poetsbeurt kost slechts 10 euro per auto en dit gaat volledig naar het goede doel. Vanaf 09:00 t/m 16:00 kunt u terecht op het terrein van Alb. Swijnenburg Transporten,polderweg 2, in Ottoland. Graag tot dan!

Geniet mee met het Roparun Diner op donderdag 7 maart 2019

donderdag 7 maart aanstande organiseren wij in samenwerking met ’t Raadhuis in Goudriaan wel een heel smakelijke activiteit: het roparun diner !

Geniet in de gezellige en unieke ambiance van ’t Raadhuis van een 3-gangen keuzemenu. Dit speciale menu kost slechts 35,- per persoon en dankzij het team van ’t Raadhuis gaat een zeer groot gedeelte van dit bedrag naar de Stichting Roparun.

Deze bijzondere avond mag je gewoon niet missen ! Geef je daarom snel op want vol = vol !

Spinning marathon vrijdag 15 maart 2019

Ook dit jaar doen kunnen de spinning liefhebbers weer terecht bij Fitter bij de Wit in Hardinxveld. Op vrijdag 15 maart aanstaande organiseren wij weer een gezellige Spinning Marathon op deze top locatie !

We starten dit jaar om 19:00 en organiseren 3 sessies van een uur. Deze sessies worden goed begeleid door een ervaren instructeur.

De kosten zijn 15 euro per uur per persoon en gaan dankzij het team van Fitter bij de Wit volledig naar de Roparun. Geef je snel op via info@roparungoudriaan.nl en beleef het mee !

(Vergeet bij je aanmelding niet te vermelden om welk uur je graag zou willen starten.)

1e training van 2019 !

Zondag 20 januari stond, voor een groot gedeelte van het team, de eerste training van 2019 op het programma. Koning winter was ons, ondanks dat het best koud was, ontzettend goed gezind. Het was droog, windstil en er was zelfs een heerlijk zonnetje, kortom: ideaal loopweer !  Eline en Wilco hebben nog wat blessures en gingen op de fiets mee. daarmee waren de fietsers ruim in de meerderheid omdat ook de nieuwe aanwinsten Gerard en Leoni meegingen op de fiets.

We vertrokken rond 10: 15 vanuit Ottoland en maakte van daar een prachtig rondje richting Streefkerk / Nieuwe Lekkerland en terug via De Donk.  Het was voor sommige even wennen om zo een run-bike-run te doen van ca. 30 km. maar het verliep allemaal uitstekend. Onder het genot van de lekkerstev Erwtensoep van Ottoland en omstreken konden we dan ook terugkijken op een zeer geslaagde eerste training. Vrijdag 8 maart gaan we nog wat langer op pad en dan volgt de 5-uur training in Goudriaan.

Koningsspelen 2018: een top feestje in Leerdam !

Net als vorig jaar mochten we tijdens de koningsspelen weer een Mini Roparun organiseren. Dit keer mochten we dit doen in het “verre” Leerdam in samenwerking met CBS Wilhelmina. Enige tijd geleden waren Esther en Marijke al langsgeweest in de klassen om de kinderen te informeren en enthousiasmeren over de Stichting Roparun. Een stichting die zich inzet voor de zorg aan mensen met die vreselijke ziekte kanker. De kinderen waren zeer enthousiast om zich in te gaan zetten voor de medemens en dat was terug te zien op vrijdag 20 april. Het zonnetje maakte er helemaal een mooie dag van al was het al best warm voor de lopers. Toch gingen de circa 190 leeringen vol overgave en passie van start om zo veel mogelijk rondjes af te leggen. Ondanks dat dat best nog wel eens pittig was hielpen de aanmoedigingen van schoolgenoten, ouders en leraren natuurlijk enorm.

De sfeer was fantastisch en de dag was zeer geslaagd. Dit was alleen mogelijk door de fijne samenwerking met de team van CBS Wilhelmina, de ouders en alle andere vrijwilligers en supporters.

Het eindresultaat horen we na de welverdiende meivakantie maar gezien het enthousiasme en support moet dit wel een groot  succes worden. Onze dank gaat dus uit naar alle kanjers die zich zo hebben ingezet. Helemaal top en hopelijk zien we jullie ook nog eens in de toekomst terug bij de Roparun.

 

 

 

 

 

Spinning Marathon 9 maart

Vrijdagavond 9 maart aanstaande organiseren wij weer een Spinning Marathon. Dit keer in samenwerking met Fitter bij de Wit in Hardinxveld !  We starten om 18.00 met het eerste uur en om 21.00 het laatste uur.  Geef je vandaag nog op en geef daarbij ook even door hoe laat je zou willen starten. De opbrengst is natuurlijk voor de Stichting Roparun. een stichting die zich inzet voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker.

 

 

 

Mis het niet: Heerlijk Winterbuffet tijdens de Winterfair !

Kom tijdens onze Winterfair op zaterdag 9 december as. heerlijk met je vrienden of het hele gezin eten in de Multistee. De Multistee is omgetoverd tot een winterstube !

De nieuwe eigenaren van Het Raadhuis regelen een heerlijk winterbuffet. Hiervoor moet je je wel van tevoren opgeven want VOL=VOL

dus geef je op voor het Winterbuffet op 9 december in de winterstube van de Multistee:

 

Mogelijkheden:

Tussen 17:00 en 19:00

Tussen 19:00 en 21:00

 

Volwassenen à € 15,00

Kinderen tot 12 jaar € 5,00

 

prijzen exclusief drankjes

 

Uiterlijk 4 december aanmelden via winterfairgoudriaan@gmail.com

 

Arie laat nog een keer zijn talenten zien

Helaas heeft onze Arie van Meeteren besloten om na vele mooie Roparun jaren het team te verlaten en meer tijd door te gaan brengen met zijn Rita en de (klein)kinderen.

Arie was een echte diesel als loper en ook het fietsen ging hem afgelopen jaar prima af. Voor ons als team was hij toch wel een echte sponsorkoning. Vele mooie bedrijven uit onze regio wist hij enthousiast te maken voor het goede doel.

 

Voordat Arie echter echt kon afzwaaien moest hij nog een keer zijn talent laten zien: namelijk ramen lappen. Dit talent werd in 2016 al tijdens de talentenveiling in de wacht gesleept door Folkert en Weina de Gier, maar het was er nog niet van gekomen om het talent te verzilveren.

 

 

 

 

  • Het waren behoorlijk wat ramen, maar ook deze klus volbracht hij weer meesterlijk !  Arie bedankt voor al je inzet en heel zeker tot ziens, want de Roparun en jij dat blijft voor altijd verbonden met elkaar.

 

Touwtrektoernooi: een feest voor iedereen !

Enkele jaren geleden hadden wij al eens een heel succesvol touwtrektoernooi. Om dat minimaal te evenaren wilden we dit jaar extra hoog inzetten. Een tent en iets extra’s qua entertainment zouden dit spektakel tussen de dorpskernen van Molenwaard helemaal compleet maken.

Gelukkig hebben we door de jaren heen al heel wat evenementen mogen doen en met hulp die we altijd zo massaal krijgen konden we de randvoorwaarden gelukkig helemaal waar maken.

Op de vrijdag voorafgaand aan het toernooi werd de tent opgebouwd op het veld nabij de drukkerij. Ondanks dat het heel goed was doorgenomen blijft het toch altijd ongelooflijk veel wat er allemaal gedaan, geregeld en gehaald moet worden. Gelukkig waren ook hier de broodnodige handen weer aanwezig en als een geoliede machine verliep de opbouw eigenlijk toch vlekkeloos.

Het weer op de zaterdag was prima. Vlak voor aanvang viel er nog 1 klein buitje maar daarna scheen de zon weer volop. De zon in het gezicht doet een mens altijd goed want voel goede moed en zin kwamen de teams en supporters massaal naar ons evenement. Hier haren we al heel blij mee want de concurrentie in de regio was behoorlijk pittig deze dag.

De wedstrijdleiding kon met ca 20 teams een mooie competitie samenstellen en had met het presentatie duo Jan Arie Korevaar en Gerjan de Vries weer goud in handen. De diverse teams waren best heel fanatiek en voor elke overwinning moest dan ook flink gevochten worden. Gelukkig was de sfeer perfect en hadden niet alleen de winnaars een grote lach op het gezicht.

 

 

De huldiging van de diverse teams vond plaats in de feesttent alwaar men ook heel gretig de catering wist te vinden. Het harde werk maakte duidelijk hongerig en dorstig want de diverse snacks van Theo Panjer en de vers getapte biertjes vonden zeer gretig aftrek.

de goedgevulde tent was duidelijk in voor een feestje en met een spetterend optreden van Michael van Hoorne en zijn lieftallige Esther werd dit feestje alleen maar groter en groter. Michael en Esther bleken niet alleen ras-entertainers te zijn, maar ook buitengewoon goede geldophalers voor ons goede doel ! Op ludieke wijze werden meerdere leuke uitdagingen aangegaan. Het  paalklimmen, De kale koppen en volksliederen leverden een prachtig mooi bedrag op.

Ook de DJ van dienst wist van wanten en het bleef nog tot in de late uurtjes gezellig in onze feesttent.

De opbrengst van deze dag is maar liefst 5500 euro !

Toevallig organiseerde  Stichting Roparun daags na ons evenement een kinderdag die mede mogelijk wordt gemaakt door donaties die wij als Roparun teams kunnen doen. Feitelijk werd ons feest dus echt een feest voor iedereen  !

We kijken dan ook terug op een fantastisch geslaagd evenement. Het is fijn als we iets kunnen neerzetten wat positief is voor de mensen die ons zo steunen en positief voor dit goede doel.

Het is bijna onmogelijk de vele vrijwilligers en partners  te benoemen maar wij bedanken hen allen zeer voor de inzet.

Totaal opbrengst Mini Roparun Gorinchem: 12.364,28 euro !

Donderdag 29 juni werd de totaalopbrengst bekend gemaakt van de Mini Roparun in Gorinchem van afgelopen koningsspelen. Uit handen van De heren Gert Mesch (directeur Samen Onderweg) en Akko van Doorn (directeur De Cirkel) ontvingen teamleden Pieter en Esther een symbolische cheque van maar liefst 12.364,28 euro !

Dit prachtige bedrag werd opgehaald door ruim 500 leerlingen van:

– Samen Onderweg van Goudoeverstraat

– Samen Onderweg Stalkaarsen

– De Cirkel

– KDC Schuttersplein van Syndion

 

 

Met veel inzet en passie waren de leerlingen zeer succesvol in het vinden van sponsoren voor hun Mini Roparun welke bestond uit 30 minuten hardlopen rond de school.

 

Teamlid (en direct betrokken leerkracht) Esther: “het was prachtig om te zien hoe de kinderen zich zo vanzelfsprekend en vol overgave inzetten voor een ander. De dag zelf was dan ook een groot feest voor zowel de kinderen als voor ons als team.”

 

Teamlid Pieter: “Met deze ongelooflijk mooie bijdrage kwam onze totale donatie aan Stichting Roparun uit op goed 34.000 euro. Van de 321 teams die deelnamen zijn wij als 22e geeindigd in het donatieklassement. Dat geeft wel aan hoe bijzonder deze bijdrage is. Onze dank aan de scholen, leerkrachten en natuurlijk de leerlingen is dan ook groot.”

De Stichting Roparun zet zich in voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker.

Mini Roparun tijdens Koningsspelen in Gorinchem een waar feest !

Afgelopen vrijdag vierden vele scholen in Nederland de Koningsspelen. De scholen De Cirkel, Samen Onderweg Stalkaarsen, Samen Onderweg Goudoeverstraat en Syndion Schuttersplein uit Gorinchem vulden deze dag in met een Mini Roparun. Dit werd dankzij zo’n 500 schoolkinderen, leraren, begeleiders en ouders een waar feest!

In de weken voorafgaand aan deze sponsorloop hadden we al een bezoek gebracht aan de diverse groepen om ze te informeren en enthousiast te maken voor het goede doel. Het enthousiast maken was geen enkel probleem. Vol enthousiasme zijn de schoolkids op zoek gegaan naar sponsors welke ook in ouders, familie en vrienden rijkelijk werden gevonden.

 

meer info en foto’s volgen spoedig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd VVAC op schot voor het goede doel !

Vrijdag 7 april jl. organiseerde voetbalvereniging VVAC haar jaarlijkse jeugdevenement “sponsorschieten” voor de jongste jeugdteams op het prachtige sportcomplex De Put. Al vele goede doelen zijn ondersteund door VVAC en dit jaar was de Roparun de gelukkige !

Voorafgaand aan het sponsorschieten waren de kids van VVAC al heel actief met het binnenhalen van sponsors en op deze mooie vrijdagavond konden ze hun talenten laten zien tijdens diverse leuke spelletjes op het kunstgras.

 

Een spektakel dat team Goudriaan zeker niet wilden missen ! Diverse teamleden (inclusief een aantal VVAC-ers !) waren dan ook aanwezig en ook de Roparun vogel was speciaal over gevlogen uit Rotterdam.

Sportief gezien is het eventjes wat minder met het eerste elftal maar gelukkig zit er in de jeugd ontzettend veel talent. Ondanks dat de diverse onderdelen best wel lastig waren vlogen de vele penalties en kopballen er feilloos in. Er moest zelfs een beslissingsronde “latje tik”aan te pas komen om de winnaars aan te kunnen wijzen.

 

Voor ons waren het allemaal winnaars ! Wat hebben wij genoten van de inzet en plezier van de jongens en meiden. Ook de begeleiders van VVAC verdienen een dikke pluim. Het is oprecht een club waar we in de regio trots op mogen zijn.

Na de bekendmaking van de winnaars kregen wij uit handen van het bestuur een cheque uitgereikt van maar liefst 1000,- euro. Een fantastisch bedrag waar de Stichting Roparun heel veel belangrijke en mooi dingen kan ondersteunen voor de zorg aan mensen met kanker.

 

Onze dank gaat uit naar alle leden en het bestuur van VVAC voor jullie fantastische bijdrage maar ook voor het plezier en bijzondere ervaring. Dit geeft ons super veel motivatie en hopelijk zien we jullie terug tijdens het Pinksterweekend !

Ps. onze fotograaf heeft nog heel veel mooie foto’s gemaakt en deze zullen wij ook z.s.m hier plaatsen !

Volop genieten tijdens benefietdiner bij De Burgemeester !

 

Donderdag 09 maart jl. stond ons benefietdiner bij restaurant De Burgemeester in Bleskensgraaf op de agenda. Het was een smakelijk vooruitzicht die bijna 50 gasten niet kon weerstaan. Daar waren we als team maar wat blij mee want De Burgemeester doneerde maar liefst 20 euro per gast aan het goede doel waar wij ons als team voor inzetten:

 

Het benefietdiner stond met name in het teken van “genieten” en eigenlijk past dat ergens ook heel goed met het motto van de Roparun. De Roparun kan dankzij de vele donaties bijvoorbeeld vakantiewoningen beschikbaar stellen voor kankerpatiënten en hun familie zodat ze, ondanks de moeilijke en vaak onzekere tijd, toch nog even kunnen genieten van elkaar.

De vele, vaak emotionele, reacties die de Roparun ontvangt maken ons als deelnemend team enorm trots. Het geeft ontzettend veel voldoening dat wij hier, dankzij u, aan kunnen bijdragen.

 

 

Genieten is bij Restaurant De Burgemeester heel eenvoudig. Het gehele team van dit mooie restaurant ademt gastvrijheid en in combinatie met de overheerlijke steekgerechten werd het al snel een bijzondere belevenis.

 

 

 

 

Het was prachtig om te zien dat de gerechten stuk voor stuk met heel veel passie worden bereid. De smaakpupillen werden verwend met de heerlijkste combinaties en ook de heerlijke welkomst Prosecco liet zich uitstekend smaken.

De avond vloog voorbij en ons voldaan gevoel werd nog extra versterkt met een bedrag van maar liefst 880 euro voor dat prachtige doel.

Wij bedanken dan ook het gehele team van De Burgemeester voor de unieke avond en bijdrage !

 

Oh ja en mocht u deze heerlijke gerechten helaas gemist hebben dan is er gelukkig goed nieuws: ze staan allemaal op de kaart bij De Burgemeester dus ga gerust eens langs

 

www.bijdeburgemeester.nl

 

“De wei in” in Schoonhoven

We hebben als team al diverse acties mogen doen en daarin hebben de diverse nieuwelingen hun waarde al ruimschoots bewezen. Door de spinning marathon in Giessenburg begon het echter extra te kriebelen om ook bewegend  eens in actie te komen. Gelukkig mochten we afgelopen zondag eindelijk de wei in met het team.

Vooraf waren we van plan om in Heusden te gaan lopen. De blinde darm van wegkapitein Pieter gooide echter roet in het eten dus werd er snel op zijn Goudriaans geimproviseerd met wat routes in en rond Schoonhoven. Helaas waren er naast Pieter nog een aantal teamleden afwezig maar met 7 lopers en een goede club aan volgers gingen we vol goede moed richting de pont van de Zilverstad. Het was heerlijk om te ervaren dat het Roparun gevoel er weer direct was. Dat gevoel zit ‘m in de kleine dingetjes: bekertje, koffie, van een ander wat suiker of een stukje appeltaart en zo maar wat onhandig aanrommelen in de busjes.

Ook de door Francis uitgeschreven routes waren ideaal voor mensen die van improviseren houden. De routes waren namelijk niet vooraf getest, maar dat is voor een training en teambuilding juist optimaal. De enthousiaste nieuwelingen konden letterlijk niet wachten, want voor dat we er erg in hadden was Peter al op pad met het verkeerde groepje. Ook Sander moest even wennen aan de route op papier in plaats van luxe navigatie en trakteerde Menno op wat extra meters. Gelukkig waren Arjen en oudgediende Edwin ook mee om er snel weer lijn in te krijgen. Al snel ging het dus als een goed geoliede machine door de polders rond Schoonhoven. Voor velen bleek het dichtbij zijnde Schoonhoven nog genoeg verrassingen te bevatten. We moeten eerlijk toegeven dat het aan “de overkant” ook prachtig is.

Met de conditie lijkt het al behoorlijk goed te zitten en dat geldt ook zeker voor de sfeer. Er werd genoeg gelachen en iedereen droeg zijn steentje bij. Zo fietste Robert gezellig mee terwijl hij als cateraar eigenlijk een vrije dag had. Helemaal top dus.

Deze nuttige teamtraining werd in stijl afgesloten met een warme chocomel of biertje voordat de lange reis terug werd ingezet naar ons mooie Goudriaan waar we binnenkort een avond training gaan doen van 5 uur. Hopen dat we de positieve lijn kunnen voortzetten !

Ook Giessenburg zet zich in voor de Roparun

Wij hebben als team Goudriaan al in vele dorpen (en zelfs steden) een Roparun activiteit mogen organiseren. Tot vrijdag 17 februari waren we echter nog nooit in Giessenburg geweest. Dankzij de inspanningen van ons Giessenburgs teamlid Esther en de top locatie van Sportcentrum Actief&Fit kon hier nu een einde aan komen.

Naast de locatie was ook de activiteit nieuw voor ons; namelijk een spinning marathon ! Dit lijkt op het eerste oog wellicht wat op “simpel” fietsen, maar dit is zeker niet het geval. Hoe leuk het ook is, het is wel een uur hard werken! Hiervoor waren wel top instructeurs nodig die de deelnemers vakkundig konden laten spinnen. Gelukkig werden die in de personen van Mees van der Waal van Dijk, Eelco van den Herik en Walter van der graaf gevonden !

 

Nu was het alleen afwachten of Giessenburg ook warm zou lopen voor zo’n activiteit van een team uit het verre Goudriaan. Gelukkig bleek dit zeker wel het geval te zijn en al een aantal dagen voor aanvang waren alle 16 fietsen vol voor de vier sessies.

De avond zelf was gelijk vanaf het begin een groot succes. Tussen het spinnen en zweten door werd ook genoeg gelachen. Een groot compliment dus voor alle deelnemers en instructeurs. Zoals we zo vaak zien en zeggen: samen is altijd makkelijker en leuker !

 

Met deze avond werd ook maar liefst 825 euro opgehaald voor het goede doel van de Roparun te weten de zorg voor mensen met de vreselijke ziekte kanker. Op de website www.roparun.nl is te lezen wat deze organisatie allemaal kan realiseren van al die donaties die gedaan worden. Dat geeft zeker inspiratie om verder actief te blijven in onze mooie regio. Zo hebben we natuurlijk op donderdag 9 maart ons benefietdiner in Bleskensgraaf en op vrijdag 7 april zijn we op “De Put” bij de jeugd van VVAC. Prachtige vooruitzichten en hopelijk komen we ook nog eens terug in het mooie Giessenburg.

Graag tot ziens op een van onze komende activiteiten !

 

Ps. de sportievelingen die de smaak te pakken hebben gekregen adviseren we om eens vaker een kijkje te nemen bij:

Actief & Fit Sportcentrum
Kastanjeplein 9
3381 LT Giessenburg

Tel.: 06-21163232/06-21825770
Mail: info@actief-en-fit.nl

www.actief-en-fit.nl

De catering van de Spinning Marathon werd mede mogelijk gemaakt door Emte Groot Ammers

 

Benefietdiner 9 maart bij De Burgemeester

Bij restaurant De Burgemeester kunt u op donderdagavond 9 maart as. genieten van een bijzonder benefietdiner. Laat uw smaakpapillen verrassen bij het proeven van 4 heerlijke gangen. Dit unieke diner start om 18:00 en eindigt om 21:30.  Tijdens deze 3,5 uur is onbeperkt huiswijn,tapbier,frisdrank of spa inclusief !

De Burgemeester werkt met de heerlijkste en eerlijkste producten uit onze streek. Maak zo op smaakvolle wijze kennis met -om ze maar bij hun voornaam te noemen- tuinman Gerrit, slager Piet, bakker Edwin en al onze boeren uit de polder die met liefde hun ambacht uitoefenen. Eten bij De Burgemeester heeft alles te maken met waardevolle momenten waarop u in gezelschap geniet van wat onze Alblasserwaard u te bieden heeft.

De kosten voor deze bijzondere avond bedragen 45,- eur per persoon waarvan maar liefst 20,- naar het goede doel van de Roparun gaat. De Roparun zet zich in voor de zorg aan mensen met kanker.

het diner is als volgt:

 

 

 

Reserveren kan uitsluitend via info@roparungoudriaan.nl (graag bij opgave: naam + aantal personen + mobiel tel.nummer)

Betaling en keuze menu op de avond zelf.

 

 

 

 

Vrijdag 17 februari: Spinning Marathon in Giessenburg

 Sportcentrum Actief & Fit Giessenburg en Team Goudriaan dagen u uit voor een Spinning Marathon op vrijdag 17 februari as.

 

Ga deze sportieve uitdaging aan en steun met jouw deelname de zorg aan mensen met kanker. Supergezellig voor bedrijven, teams of vriendengroepen maar ook individueel mogelijk. Aarzel niet en geef je vandaag nog op !!

Opgeven kan via: info@roparungoudriaan.nl

 

 

 

Kerstmarkt Goudriaan schitterende afsluiting van 2016

Daags na de spectaculaire vuurwerkshow van IJzerman Vuurwerk op de Vuilendam stond de kerstmarkt in het eigen Goudriaan al op het programma. Ondanks dat dit de 2e editie was van de kerstmarkt waren we toch wel een beetje gespannen voor deze laatste actie van 2016. Vorig jaar hadden we een unieke nostalgische locatie met het oude gemeentehuis en het aantal bezoekers was enorm. De lat lag dus hoog, en we waren benieuwd of we met een zo goed als nieuw team de Multistee ook konden omtoveren tot zo’n sfeervolle kerstmarkt.

De voorbereidingen verliepen uitstekend. We vonden al snel diverse standhouders en dat zijn de eerste groep kanjers waar we het van moeten hebben. Sommigen stonden er zelfs volledig ten bate van de Roparun! Ook de variatie van aanbod was groot. Van prachtige trendy woonaccessoires, unieke zelfgemaakte kaarten en voederkransen, van hoog in de lucht met drones tot unieke wijn van Goudriaanse bodem. Sowieso kwam de innerlijke mens niets te kort op deze markt. Het snoepen begon al bij de deur met de heerlijke versgebakken oliebollen en beignets van de Panjers. Nauwelijks een paar meter verder hadden we verse noten welke enthousiast aan de man werden gebracht door de gezusters Van Houwelingen. En eenmaal binnen werd je ook nog eens verleid met heerlijke kaasproducten, appelsap en dus de wijnen van Domein Oosteind. Als team verzorgden we de catering en de nodige vertier voor jong en oud. Ook dit konden we niet zo goed doen zonder de hulp van diverse sponsoren. Er werden namelijk heel veel mooie prijzen beschikbaar gesteld zoals een weekend weg in een prachtige bungalow van Landal Greenparks. Bij de jeugd waren vooral de bluetooth boxjes van Vlot Projects bv erg gewild. Onder aanvoering van Jan de Vries en Bob de Vries vonden de lootjes dan ook zeer gretig aftrek.

De Multistee is een locatie met unieke invloeden. Dat de volleyballers bijvoorbeeld de trotse koplopers zijn verbaasd ons dan ook niets. Eenmaal binnen ontstaat er namelijk direct een gezellige en gemoedelijke sfeer en gelukkkig kwam u weer in grote getalen. Persoonlijk miste ik alleen nog een paar wereldleiders die deze saamhorigheid best mogen verspreiden in de rest van de wereld. Al deze aspecten maakten deze avond wederom tot een gedenkwaardige. Een prachtige einde van 2016 en een fantastische start van 2017 voor ons vernieuwde team.

De opbrengst van maar liefst 3000,- euro geeft ons een glimlach van oor tot oor. Wij bedanken dan ook alle standhouders, vrijwilligers en sponsoren die ons doel ondersteunen. Onderstaand overzicht van sponsoren geeft goed aan hoe massaal deze steun is geweest in 2016. Al die namen, al die logo’s: het maakt ons ongelooflijk trots …en het geeft ons inspiratie om net zo enthousiast door te gaan in 2017.

Sponsors

 

Fijne feestdagen, en vergeet vooral niet om uw nagels mooi te lakken #lakaan !

Vrijdag 16 december: Kerstmarkt Multistee Goudriaan

De gezellige decembermaand komt er langzaam aan weer aan. Vorig jaar hadden we met het oude leegstaande gemeentehuis in Goudriaan een prachtige gelegenheid en locatie om een kerstmarkt te organiseren. Het werd een mooie en gezellige dag ! Een dag die naar ons idee het herhalen zeker waard is.

 

Het gemeentehuis heet plaats gemaakt voor nieuwbouw, maar met de Multistee heeft ons mooie dorp nog en troef in handen die we graag willen inzetten voor onze 2e kerstmarkt.

 

kerst_wallpaper%201

Deze kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 16 december as. vanaf ca. 16.00 uur. Er zullen weer diverse standhouders aanwezig zijn met de allerleukste kerstartikelen van dit moment.

Ook aan de innerlijke mensen denken wij ruimschoots. Diverse soorten catering (voor jong en oud) zal aanwezig zijn op deze dag. Kortom: genoeg redenen om de kerstsfeer letterlijk te proeven en ervaren met familie en vrienden.

Er zijn nog enkele stands beschikbaar. Wij berekenen hiervoor geen kosten en ook een afdracht richting de Roparun is niet noodzakelijk al mag dat uiteraard altijd want het doel achter deze kerstmarkt is het inzamelen van geld voor de goede doelen van Stichting Roparun. Een binding met Molenwaard is wel noodzakelijk.

Interesse ? stuur een e-mail met uw aanbod en korte motivatie naar: info@roparungoudriaan.nl

Graag tot 16 december !

Ons doel wordt mede ondersteund door:

De eerste stapjes richting Roparun 2017

De zomermaanden zijn al weer een tijdje voorbij en tot op heden was het nog rustig vanuit Team Goudriaan. Waar we  als team onze krachten vaak ver van huis bundelen was het noodzaak om eerst dicht bij huis er voor elkaar te zijn.

Tevens staat vast dat de Roparun 2017 een heel ander team Goudriaan gaat brengen. Door zeer uiteenlopende redenen zijn diverse teamleden gestopt of houden ze, heel modern, een “sabbatical” zoals onze loopster Corrie die deze week de troste moeder is geworden van dochter Fiene. Corrie en gezin: gefeliciteerd en heel veel geluk samen.

Op zich is de verandering binnen het team alleen maar goed. Het kost echter wel wat meer opstart tijd dan normaal. Langzaam aan krijgt het team weer zijn volledige aantal deelnemers en afgaande op de eerste vergaderingen die zijn geweest zitten daar hele creatieve personen bij die weer nieuwe inspiratie geven om er wederom, samen met u, een mooi Roparun jaar van te maken.

Kortom: het gaat helemaal goed komen. Wij berichten u hopelijk snel weer over de exacte namen en welke acties wij voor u in petto hebben.

roparun2017

Groot aandeel leerlingen De Fakkel en Eben-Haëzerschool Ottoland in mega donatie team Goudriaan

het is al weer even geleden dat de kanjers van De Fakkel uit Goudriaan en de Eben-Haëzerschool Ottoland deelnamen aan de Miniroparun. Door de welverdiende vakantie en de hectiek van de Roparun die daar op volgden konden wij nog niet het bedrag noemen dat het had opgeleverd.

 

mini1

 

Een andere reden was ook dat het een flinke klus was om al die sponsorgelden te tellen.

De opbrengst van deze fantastische dag bedroeg namelijk maar liefst:
7600 euro

 

Bijna alle teamleden waren afgelopen vrijdag aanwezig op deze gezellige Slotavond waar ook de totaalopbrengst bekend werd gemaakt. De opbrengst van de Roparun 2016 was in totaal maar liefst 5.415.691.-. Een ongelooflijk mooi bedrag waar ontzettend veel mooie doelen mee gerealiseerd kunnen worden.

 

mini3

 

Het totaalbedrag is bij elkaar gelopen door 333 teams. Gemiddeld wordt er per Roparunteam iets meer dan 16.000 gedoneerd. Met deze cijfers in het achterhoofd zijn we heel erg blij dat wij als Team Goudriaan maar liefst 33.300,- mochten doneren aan deze prachtige stichting. Ons team staat hiermee op een schitterende 25e plaats in het donatie klassement.

De 7600 euro die de leerlingen met veel inzet hebben opgehaald vormen een belangrijke reden voor dit succesverhaal. Het is wederom een bevestiging van de betrokkenheid van alle inwoners van Molenwaard. Het is mooi om te zien dat de jeugd hierin zo’n voorname rol speelt.

 

mini2

Wij hopen dat de leerlingen ook genoten hebben van deze actie en dat ze zo ook meekrijgen dat het leuk en mooi is om je in te zetten voor een ander en dat elke bijdrage, groot of klein, fantastisch is als deze uit het hart komt.

Onze dank gaat uit naar deze fantastische leerlingen, leraren en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt !