Wat is het ?

De Roparun is een estafetteloop van circa 550 kilometer van waarbij deelnemers,in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto:”Leven toevoegen aan de dagen,waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Voorheen startte de Roparun in Parijs en Hamburg. In 2023 zal de start echter op vliegbasis Twente zijn en loopt de route volledig door Nederland.

 

roparun-motto

 

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen,oftewel meer dan 1½ marathon.Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs,verzorgers,cateraars en wegkapiteins.Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Weten hoe het exact werkt ? bekijk het hier

 

 

 

 

 

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Ook zijn de leden van elk team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 

 

 

Om een goed beeld te krijgen van de bijzondere entourage van de Roparun kunt u onderstaande impressie bekijken van de Roparun 2019:

 

 

 

Waarom doen we mee?

De Roparun is een geweldige sportieve uitdaging, met een fantastisch doel. Met de ziekte kanker krijgt iedereen in zijn omgeving te maken. Wij vinden het fantastisch om ons via een sportieve prestatie voor dit doel in te zetten. Dat het geld goed terecht komt blijkt uit vele reacties die de Stichting Roparun krijgt.

Voor meer informatie over de Roparun en voor alle doelen die de stichting dankzij u kunt doen kunt u terecht op https://roparun.nl/nl/doelen/

 

steun

 

 

 

Bankrekening:
NL 17 RABO 0151 8313 27

t.n.v. Roparun Goudriaan

 

 

 

Doneren is ook mogelijk via de website van de Stichting Roparun. Dit kan via: https://www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/135

In het donatiescherm kunt u als donateur kiezen voor Team Goudriaan (team 135)

 

 

 

 

Bij “Online betaling” kunt u eenvoudig en veilig de keuze maken uit de volgende betaal mogelijkheden

 

Uw donatie is zichtbaar op de teampagina van Team Goudriaan