Een estafetteloop van 500 kilometer, honderden teams met duizenden deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken… De Roparun is een uniek evenement. In het pinksterweekend van 2024 vindt het weer plaats, ditmaal met een Franse en een Nederlandse route. Wat houdt het evenement precies in? En hoe zit het met de routes, de teams en de ondersteunde goede doelen?

 

De run op het leven

Sinds de eerste editie in 1991 is de Roparun een begrip geworden in Nederland. Jaarlijks volbrengen honderden teams de non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer. Meedoen als team is in meerdere opzichten een hoogtepunt. De run is één en al sportiviteit en gezelligheid, mede dankzij de feestelijke activiteiten in de doorkomststeden. Maar het is ook een menselijk hoogtepunt: iedere stap wordt gevoeld door een ander. De Roparun is dan ook oprecht de run op het leven.

De Roparun 2024

In het pinksterweekend van 2024, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei, vindt de Roparun weer plaats. Voor het eerst sinds 2019 is het weer een internationale editie. Met de Franse route keren we terug naar de traditie. Daarnaast is er een Nederlandse route, die garant staat voor gezelligheid en feestelijke doorkomsten. Beide routes finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

 

Leven toevoegen aan de dagen

Het Roparun-evenement is prachtig. Het allerprachtigst is het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor een ander. Om precies te zijn: voor mensen met kanker, zodat hun leven – voor zover mogelijk – draaglijker kan worden gemaakt. De opbrengst van de Roparun wordt verdeeld onder de verschillende goede doelen, instellingen en projecten die Stichting Roparun ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van een hospice, vakanties en leuke activiteiten om er even tussenuit te zijn en haarwerken voor mensen die door de behandeling hun haar zijn verloren.

Bekijk de gesteunde goede doelen

 

roparun-motto

 

Geschiedenis van de Roparun

De Roparun begon in 1991, toen een uit de hand gelopen weddenschap tussen Sjaak Bril en Peter van den Noord resulteerde in een estafetteloop van Rotterdam naar Parijs. Aan de eerste editie deden slechts enkele teams mee, in de loop der jaren is de Roparun uitgegroeid tot een groots evenement met honderden teams en duizenden deelnemers. Latere edities van de Roparun hadden in de regel twee routes, waarvan er één vaak startte in het buitenland. De laatste jaren is de finish voor alle routes steevast in Rotterdam.

Ontdek de geschiedenis

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen,oftewel meer dan 1½ marathon.Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs,verzorgers,cateraars en wegkapiteins.Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Weten hoe het exact werkt ? bekijk het hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Om een goed beeld te krijgen van de bijzondere entourage van de Roparun kunt u onderstaande impressie bekijken van de Roparun 2019:

 

 

 

Waarom doen we mee?

De Roparun is een geweldige sportieve uitdaging, met een fantastisch doel. Met de ziekte kanker krijgt iedereen in zijn omgeving te maken. Wij vinden het fantastisch om ons via een sportieve prestatie voor dit doel in te zetten. Dat het geld goed terecht komt blijkt uit vele reacties die de Stichting Roparun krijgt.

Voor meer informatie over de Roparun en voor alle doelen die de stichting dankzij u kunt doen kunt u terecht op https://www.roparun.nl/gesteunde-doelen

 

steun

 

 

 

Bankrekening:
NL 17 RABO 0151 8313 27

t.n.v. Roparun Goudriaan

 

 

 

Doneren is ook mogelijk via de website van de Stichting Roparun. Dit kan via: Team en donatie pagina team Goudriaan