We hebben als team al diverse acties mogen doen en daarin hebben de diverse nieuwelingen hun waarde al ruimschoots bewezen. Door de spinning marathon in Giessenburg begon het echter extra te kriebelen om ook bewegend  eens in actie te komen. Gelukkig mochten we afgelopen zondag eindelijk de wei in met het team.

Vooraf waren we van plan om in Heusden te gaan lopen. De blinde darm van wegkapitein Pieter gooide echter roet in het eten dus werd er snel op zijn Goudriaans geimproviseerd met wat routes in en rond Schoonhoven. Helaas waren er naast Pieter nog een aantal teamleden afwezig maar met 7 lopers en een goede club aan volgers gingen we vol goede moed richting de pont van de Zilverstad. Het was heerlijk om te ervaren dat het Roparun gevoel er weer direct was. Dat gevoel zit ‘m in de kleine dingetjes: bekertje, koffie, van een ander wat suiker of een stukje appeltaart en zo maar wat onhandig aanrommelen in de busjes.

Ook de door Francis uitgeschreven routes waren ideaal voor mensen die van improviseren houden. De routes waren namelijk niet vooraf getest, maar dat is voor een training en teambuilding juist optimaal. De enthousiaste nieuwelingen konden letterlijk niet wachten, want voor dat we er erg in hadden was Peter al op pad met het verkeerde groepje. Ook Sander moest even wennen aan de route op papier in plaats van luxe navigatie en trakteerde Menno op wat extra meters. Gelukkig waren Arjen en oudgediende Edwin ook mee om er snel weer lijn in te krijgen. Al snel ging het dus als een goed geoliede machine door de polders rond Schoonhoven. Voor velen bleek het dichtbij zijnde Schoonhoven nog genoeg verrassingen te bevatten. We moeten eerlijk toegeven dat het aan “de overkant” ook prachtig is.

Met de conditie lijkt het al behoorlijk goed te zitten en dat geldt ook zeker voor de sfeer. Er werd genoeg gelachen en iedereen droeg zijn steentje bij. Zo fietste Robert gezellig mee terwijl hij als cateraar eigenlijk een vrije dag had. Helemaal top dus.

Deze nuttige teamtraining werd in stijl afgesloten met een warme chocomel of biertje voordat de lange reis terug werd ingezet naar ons mooie Goudriaan waar we binnenkort een avond training gaan doen van 5 uur. Hopen dat we de positieve lijn kunnen voortzetten !

You may also like