Kou, duisternis en navigatiefouten deren Team Goudriaan niet

Afgelopen zaterdag stond de laatste en belangrijkste team-oefening op het programma: de generale ! Met de aanwezigheid van fietser Maarten, verzorgsters Renate en Erica was het team compleet. Helaas had Jelle nog wat last van een kleine blessure waardoor het lopen overgedragen werd aan reserve-loper Sander.

Om 18.00 uur vertrok een heel karavaan, aangevoerd door de vrachtwagen van Kees naar Warnsveld op daar voor het eerst in de historie van Team Goudriaan een gedeelte van de officiele Hamburg route te lopen. Deze route loopt van Warnsveld naar Meerkerk en onze oude vertrouwde trainingslocatie in Wageningen kon hierbij prima gebruikt worden als rustplaats.  

1014466_10152375716132801_1542764168429167137_n

Bij aankomst in Warnsveld werd de gastvrijheid gelijk getest door de dames. Gelukkig mochten de dames  na 1 keer aanbellen al gebruik maken van het toilet waardoor iedereen er rond  20.20 echt klaar voor was om te starten. Team A met Aart, Adrie, Jelle, Leo, Renate, Francis, Laurens Corrie en Eline, begonnen met lopen en al snel bleek dat een goede navigatie heel erg belangrijk is. Team B met Arjen, Erica, Arie, Maarten, Cornel, Marieke, Edwin en Sander bleek, ondanks goed 15 minuten achterstand, na circa 6 kilometer al voor team A te zitten. Ondanks dat we een beroep kunnen doen op een Garmin en een routeboek is het (al fietsend en lopend) nog altijd lastig om te navigeren. Gelukkig is er veel ondersteuning van de chauffeurs en navigators in de busjes en dit maal ook van Robert die tussen de teams pendelde om het verloop in de gaten te houden waardoor de foutjes weer netjes hersteld konden worden. 

Gaandeweg de nacht werd het steeds kouder. De stille en bosrijke omgeving zorgde tevens voor een ongekende duisternis. De nieuwe veiligheidhesjes kwamen dan ook zeer goed van pas en zorgde voor mooie sfeervolle plaatjes in de nacht. Fietser Maarten kreeg gelijk een fikse vuurdoop maar hield zich prima. 

In de routes zitten ook stukjes run-bike-run. De busjes mogen dan geen ondersteuning bieden en de fietsers maken plaats voor de lopers die afwisselend gaan lopen en fietsen. Vlak voor de run-bike-run van Team B moesten de batterijen van de Garmin vervangen worden. Er werd voor gekozen om dit in de bus te doen omdat de route simpel rechtdoor zou zijn. Ook dit bleek een grote fout te zijn want simpel is het nooit. Na 8 kilometer en aankomst in Ede werd duidelijk dat we niet op de gewenste plek zaten. Omdat lopers niet aan navigeren denken was er ook niets aanwezig om te navigeren of te bellen. Omdat doorlopen de enige oplossing leek liep team B onverminderd door waardoor ze pas kilometers later gespot werden in Wageningen. Het totale run-bike-run gedeelte werd  hierdoor maar liefst 24 kilometer!

Bij aankomst in Wageningen  (rond 02.45) bleek dat de beste organisatoren van het team in de verzorging zitten ! Marion, Arie en Kees hadden een fantastisch kamp opgezet en verwelkomde de rest met een heerlijke maaltijd.

De verzorgsters Erica en Renate gingen ook direct aan de slag en ook bij deze dames druipt de expertise er vanaf ! De kuiten werden weer goed en grondig soepel gemaakt.

10168038_10152376418462801_4193904525612126123_n

Iedereen kroop stevig in de slaapzakken en op diverse (creatieve) plekken werd getracht de lichte nachtvorst te negeren en wat slaap te pakken.

Even voor 06.00 werd het team weer vrolijk gewekt door Aart en na nog wat versnaperingen gingen de teams weer op pad. De ochtendzon en de prachtige natuur die we hebben in ons eigen landje werkte weer zo verfrissend dat de pijntjes verdwenen en de gemiddelden prima bleven. De teams genoten dan ook volop van locaties als de Grebbeberg en Marienwaerd. Helaas waren er nu ook weer wat navigatiefoutjes maar aangezien dit wel zorgde voor extra meters zag teamcaptain Robert het door de vingers en werd er besloten om de route naar Meerkerk iets korter via Nieuwland af te leggen.

Vlakbij het AC in Meerkerk was opnieuw een kamp opgezet en met de aanwezige zon werd het een heerlijke warme finish. Ook Conny en de familie Vonk waren aanwezig wat de gezelligheid nog meer ten goede kwam !

10325275_10152377180767801_824734523508396887_n

Nagenietend van lekkere broodjes, een eitje en zelfs cupcakes konden we terugkijken op een geslaagde generale. Uiteraard moeten de navigatiefouten eruit maar met het team zit het meer dan goed. De prestaties zijn prima en de sfeer is super! Het blijft fantastisch om dit in zo’n bijzonder teamverband te doen.

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.