Positief gevoel na Generale oefening

20 en 21 april vond de Generale oefening plaats van Team Goudriaan. Een belangrijk meetpunt voor de conditie van de lopers en fietsers alsmede een belangrijk testmoment voor de chauffeurs, navigators en verzorgers. Zaterdag rond 18.00 vertrok de ploeg richting Roparunstad Zele in Belgie. Loper Sander kon er vanwege ziekte eerder die week niet bij zijn en werd vervangen door Barend den Ouden.

Er werd getraind op de officiele route tussen Zele, Antwerpen, Ossendrecht en de Volkerak sluizen. Bijna 120 kilometer per ploeg !

(fietstunnel Antwerpen, altijd een bijzonder moment en ervaring tijdens de Roparun)

Extra aandacht was er dit keer voor de navigatie. De oude kaarten en beschrijvingen wordn niet meer gebruikt en aangeleverd en we zijn derhalve verplicht tot het gebruik van High Tec apparatuur voor zowel de fietsers als de begeleidende busjes.

Gelukkig ging dit allemaal goed en verliep de training naar wens. Het weer was dan ook uitstekend al bleek tijdens de korte ‘overnachting’ dat het toch wel koud was als je niet actief bezig was. Sommigen hadden dit voorzien en hadden dikke Bert en Ernie slaapzakken meegenomen.

De overnachting werd voorafgegaan door een heerlijke maaltijd van Marion en door de toch wel noodzakelijke verzorging van Carola en Joyce. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder Aart en Arie die met de vrachtwagen alle nodige materiaal hadden vervoerd en opgezet.

Na de overnachting gingen de lopers en fietsers weer op pad. Met de altijd aanwezige opstartpijntjes maar met de heerlijk opkomende ochtendzon. 

De volkeraksluizen kwamen vlot in zicht. En met de wetenschap dat daar weer een heerlijk ontbijt klaar stond werd er nog even extra hard gelopen.Met de conditie zit het dus wel goed !

Tijdens het ontbijt ( met heerlijk brood van Bakkerij Van der Grijn) werd er dan ook positief teruggekeken en vooruit geblikt.

Wederom dus een uitstekend verlopen teamevenement met als belangrijkst eindconclusie:

laat maar komen die Roparun !!

Ons doel wordt mede ondersteund door: Brandwijk en Kon, Kraanverhuur M. vd Heuvel, Schapekop Nieuwpoort, Rijsbergen Waddinxveen BV, Tuincentrum provincia en vele anderen. Kijk ook eens bij http://www.roparungoudriaan.nl/sponsors

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.