Roparundoel in de spotlight: Stichting Haarwensen

Stichting Ropararun ondersteunt jaarlijks vele goede doelen. Een daarvan is Stichting Haarwensen.

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen.

Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met echt Europees haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

De pruiken van de Stichting Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is. Hier vind je ook onze adresgegevens.

Doorkomst Vuilendam.

Stichting Haarwensen zal op maandag 20 mei aanwezig zijn op de Hamburg Route.  In Brandwijk / Vuilendam ( Bij Totaalbike G. IJzerman) zullen zijn van 07.30 tot 14.30 aanwezig zijn om de teams feestelijk te verwelkomen en nog even flink aan te moedingen voor de laatste loodjes naar de Coolsingel. Breng het team van Stichting Haarwensen een bezoekje en laat u informeren over het fantastishe werk wat zij doen.

Ons doel wordt mede ondersteund door: onderhoudsbedrijf Cornel de Koning, Haarstudio Corrie, Automobielbedrijf De Brik, Mourik Groenprojecten, Dorpshuis Ottoland, Landwaard Ottoland en vele anderen. Kijk ook eens bij http://www.roparungoudriaan.nl/sponsors

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.