Roparunners krijgen warm onthaal in Goudriaan

Bron: Het Kontakt / Rick den Besten

Goudriaanse jongeren zijn een warm onthaal aan het voorbereiden voor de Roparunners die op Tweede Pinksterdag door Goudriaan komen! Kom ook op de koffie. De opbrengst gaat naar Roparun Goudriaan.

De 100 Roparunteams die starten vanuit Hamburg doorkruisen op weg naar de finish op de Coolsingel op Tweede Pinksterdag onze regio.

Vanuit Beesd worden achtereenvolgens Leerdam, Leerbroek, Meerkerk en Noordeloos aangedaan. Naar verwachting tussen 09.00 en 12.00 uur komen de estafetteteams door Molenwaard: Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Bleskensgraaf en Oud-Alblas, om vandaar verder te gaan naar Alblasserdam.

Het is het tweede jaar dat de Roparun door de Alblasserwaard trekt. Op diverse locaties worden de eerste initiatieven ontplooid om de lopers en hun begeleiders een ‘warm welkom’ te geven. Zo zal er in Goudriaan ter hoogte van de nieuwbouw een gezellige doorkomst zijn en is Stichting Haarwensen aanwezig op de Vuilendam, meldt de website www.roparunradio.nl.

Team 135 Goudriaan neemt zelf voor de vierde keer deel aan de Roparun. Startlocatie is Parijs, zaterdag om 15.28 uur.

Team 135 Goudriaan hoopt maandagmiddag op de Coolsingel aan te komen. De verrichtingen zijn goed te volgen op: www.FF.nl.
In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Anderhalve marathon
Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “De Roparun is een groot evenement. Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich hier belangeloos voor inzetten. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder twee fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8000 mensen onderweg zijn van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er meer dan 400 vrijwilligers actief.”

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 51 miljoen euro opgebracht. Op zaterdag 18 mei 2013 start in Parijs en Hamburg de 22e editie van de Roparun. Op 20 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

Ons doel wordt mede ondersteund door:

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.