Team Goudriaan ontdekt Doorn

Afgelopen zondag 16 maart trok Team Goudriaan er weer op uit voor een gezamenlijke training. In het verleden was Wageningen de locatie voor deze oefening maar aangezien de Hamburg route hopelijk minder heuvelachtig is dan Parijs was het niet noodzakelijk om de Grebbeberg weer te trotseren. De keuze viel dit keer op de mooie omgeving van Doorn.

Om een uur of 10.00 was de ploeg compleet met 9 lopers, 4 fietsers, 2 chauffeurs, 1 navigator en teambegeleider Robert die een paar dagen daarvoor al de route had uitgezet.

Doorn is prima aan te rijden, dus om 11.00 was de blauwe brigade er helemaal klaar voor op de parkeeplaats van het “Doornse Gat”. Er waren veel wandelaars en fietsers die nieuwsgierig waren wat deze club mensen van plan waren. Het plan was om 2 rondes te maken die een goed beeld zouden geven van de te verwachten gemiddelde snelheid.

Team A bestond uit: Cornel, Jelle, Marieke en Edwin en team B uit Francis, Laurens, Eline en Corrie. Sander was hier reserve en liep gelijk op met Eline.

De boodschap van Robert was duidelijk: niet inhouden en een mooi gemiddelde neerzetten.

Aan deze wens werd direct gehoor gegeven en met mooie gemiddelde snelheden rond de 12,5 km per uur werkte beiden team hun 1e rondje af. Goed teamwerk dus, want binnen een Roparunteam zijn goede fietsers en chauffeurs (en die hebben we !) onmisbaar om goed te presteren.

Weer aangekomen op de parkeerplaats werden netjes gezonde boterhammen en drankjes naar binnen gewerkt om ook het 2e rondje goed te volbrengen. Een hele opgave, want de net geopende friteszaak was voor velen erg verleidelijk.

Bi2B-liIUAAdiK6

Team B scoort een boterham tussen de 2 trainingsronden

 

Toch werd werd ook het 2e rondje, met de frituur in het verschiet, vol overgave afgewerkt. Het weer was prima en de mooie vergezichten en fraaie gebouwen van Doorn en omgeving werkte zeer stimulerend. Zelfs de duidelijk aanwezige wind kon ons niet tegenhouden.

Ook na het 2e rondje bleken de gemiddelden prima. het verschil tussen beiden teams was ook klein en dat is mooi meegenomen. Voor evenredige rustpauzes tijdens de Roparun is het namelijk zeer belangrijk dat de teams in balans zijn.

Ondanks dat bijna iedereen zich lekker had gemaakt met het vooruitzicht op patat met een flinke dosis mayonaise werd het toch heel braaf een drankje in het nabijgelegen restaurant.

Al met al een gezellige afsluiting van een geslaagde training. Op naar de 5-uurs in Goudriaan op 28 maart as.  !

 

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.