Van kerstsfeer tot kerstgedachte

Al enkele jaren is het oude gemeentehuis het bruisende middelpunt van de Roparun doorkomst op 2e Pinksterdag.

Roparun2

De dagen van dit statige pand lijken nu definitief geteld en om die reden alleen was het al fantastisch dat we er nog een laatste evenement mochten houden. Aan levendige ideeen geen gebrek in ons team, dus al snel ontstond het plan om een kerstmarkt met Bazaar te organiseren op vrijdag 11 december.

Normaliter is de uitvoering een stuk lastiger. In ons geval valt dat gelukkig mee omdat we zo fortuinlijk zijn dat Goudriaan onze thuisbasis is. Als “import” blijf ik me verbazen over dit kleine maar daadkrachtig dorp. Stipte tijdafspraken en uitgewerkte draaiboeken kan je vergeten maar met de bereidwilligheid en saamhorigheid krijg je heel veel gedaan. Standhouders waren zo gevonden en van diverse mensen konden we de praktische zaken zo regelen. Ik kan u verzekeren dat ik in mijn geboortedorp Bodegraven er minimaal een maand over doe om vloerbedekking, een paar landbouwhekken, gasflessen en ezels te lenen.

Met een paar avonden hadden we het pand dan ook snel om weten te toveren tot een gezellig kerstdecor. Nu konden we niet anders meer doen dan afwachten en hopen op een goede opkomst. Met diverse andere kerstevenementen in de buurt was het ook onmogelijk om wat te voorspellen.

Gelukkig werden onze stoutste verwachtingen overtroffen en kwam u massaal naar onze kerstmarkt. De kraampjes werden druk bezocht en met veel plezier werden de spelletjes op onze Bazaar uitgeprobeerd. Opvallend was ook dat men gezellig lang bleef “plakken”. Ongetwijfeld speelde Bob de Vries hier een belangrijke rol in. Met zijn enthousiasme kwam het Rad van avontuur echt tot leven ! Uiteraard hielp het ook dat we via diverse sponsoren heel veel mooie prijzen hadden.

Als de kat-uit-de-boom kijker die ik van nature ben had ik ook een perfecte avond. Ik kan enorm genieten van hele simpele dingen die door de pure eenvoud ook heel mooi zijn. Van de kinderogen die de lichtjes volgen op het kinder rad tot de prijswinnaar van het schieten die zijn gewonnen hazen allemaal weggeeft of van Corrie en Diane die vele uren lang de mannen in de watten legden in de Barber Shop tot de vele andere mensen die klaar stonden voor een ander. Wat prachtig en wat een mooie kerstgedachte. Een die we na de aanslagen en maatschappelijke verharding zo goed kunnen gebruiken.

Charles Dickens had wat dat betreft zo een boerderij kunnen hebben in Goudriaan.

Tot slot kan ik melden dat de opbrengst van deze avond maar liefst 3500 euro is. Een geweldig bedrag waar we zeer blij mee zijn en waar wij onze standhouders en u als publiek hartelijk voor danken. Onze dank is ook meer dan groot dat we nog een keer van het pand gebruik mochten maken.

kerst

Fijne Kerstdagen !

Sander, Fietser

Sander Roos - Loper

 

 

 

 

 

 

 

You may also like