Geslaagde laatste oefening voor Team Goudriaan

“Om 03.00 zat ik aan een overheerlijk bordje Pasta. Ik heb me even laten masseren en heb lekker in de vrachtwagen geslapen. Om 06.30 was ik er weer uit en na een kopje koffie gingen we om 07.00 weer vol energie verder.”

Voor veel mensen klinkt bovenstaande quote een beetje vreemd, maar voor een Roparunner klinkt het heel bekend. Het maakt onvervalst onderdeel uit van het bijzondere Roparun avontuur. Afgelopen weekend stond er wederom zo’n avontuur op het programma: de generale oefening 2015 !

Om 17.30 verzamelde bijna het hele team zich bij de thuishaven van Team Goudriaan. De Familie Koorevaar.

IMG_5384

Aart en Eline konden helaas niet mee i.v.m. feestelijkheden en nieuwkomer Gerjan had zijn agende al vol. Ronald zag het gelukkig nog helemaal zitten na de Wageningen oefening en verving Eline als loper. Ook voor Aart hadden we, compleet met prachtige vrachtwagen + trailer, in Bart den Haan een waardig vervanger.

IMG_5387

Na een paar teamfoto’s ging de stoet onderweg naar Warnsveld. 1 auto ging nog snel even langs Houten alwaar Renate met Volley Meerkerk zich dankzij een puike 4-0 overwinning had weten te handhaven in de 2e divisie.

Vreemdgenoeg kwam deze auto alsnog als 2e aan op de verzamelplaats in Warnsveld. 1 busje en de vrachtwagen hadden een kleine omweg gemaakt waardoor het, geheel conform goed Goudriaanse traditie, wat uitliep.

IMG_5385

De dames hadden zich al helemaal verheugd op een laatste plas-gelegenheid in het tegenover gelegen herenhuis. Helaas waren de bewoners niet aanwezig en konden ze de doos chocolade van Corrie niet in ontvangst nemen.

IMG_2613

Gelukkig kwam het na wat omzwervingen toch nog goed zodat het eerste team, team Jaap, om 20.45 kon vertrekken.

het eerste stuk, met een stuk run-bike-run door Zutphen was gelijk een goede test voor de fietsers. Gelukkig deed de Garmin het prima waardoor men soepel de IJsselbrug trotseerde naar rustigere wegen.

Ook het, op papier snellere, team Adrie was met een achterstand van 15 minuten voortvarend van start gegaan. Corrie, Francis, Laurens en Ronald wisten de achterstand snel in te halen tot het mis ging met de navigatie.

IMG_2656

Op een heel ongelukkig moment viel de Garmin uit. Helaas ging het ook vanaf het papier niet goed waardoor de achterstand weer snel opliep. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken in Team Adrie want de sfeer bleek net als de conditie prima !

Ook bij team Jaap was de sfeer prima en er werden zelfs recepten gedeeld al was Diana’s oorspronkelijke recept voor appelmoes niet echt aan te bevelen.

IMG_2653De teams hadden in Erika en Pieter ook 2 super “stalkers”. Ze waren altijd in de buurt om de teams bij te staan en aan te moedigen.

Na lange wegen in de pikzwarte nacht te hebben doorstaan arriveerde team Jaap als eerste bij de bivak in Wageningen om 02.55

Als een perfecte gastvrouw stond Corrie V. direct klaar met een grote pan overheerlijke pasta !

Na een klein half-uurtje kon ook team Adrie aan deze welverdiende pasta.

Iedereen liet het zich uitstekend smaken en voldaan lieten de lopers en fietsers zich even masseren alvorens de bedden werden opgezocht in de vrachtwagen.

Om 06.30 was het weer vroeg dag en na een korte opfrisbeurt en een kopje koffie ging team Jaap onder aanvoering van Kees en Renate als fietsduo weer op pad.

IMG_2654

Na de lastige Grebbeberg gingen de teams de mooie Betuwe in. Een prachtig gebied waar het relatief makkelijk te navigeren was. Helaas werd Marion even getroffen door kramp, maar Arjen was dichtbij met de bus en met behulp van de verzorgers kon ze snel weer aansluiten bij haar maatje Maarten.

Vlak voor de Marienwaerd gingen Arie, Barbera, Marieke en Sander als eerste lopers gezamenlijk aan hun Run-Bike-Run gedeelte beginnen op enkele minuten gevolgd door de lopers van team Adrie.

In Leerdam wisten Laurens, Francis, Ronald en Corrie dan toch team Jaap te achterhalen.

 

Meerkerk kwam ook al aardig in zicht. Tot teleurstelling van sommige lopers werd er niet afgesneden via Nieuwland maar werd de route gevolgd tot aan het industrieterrein van Meerkerk alwaar Arie K, Bart, Conny en “La Chef” Corrie V.klaar stonden met een welverdiende ontbijt/lunch.

IMG_2645

Carola en Guusje waren als trouwe supporters weer aanwezig om het team te verwelkomen.

Het broodje ei en alle andere lekkernijen smaakte uitstekend en er werd tevreden teruggekeken op een zeer geslaagde laatste training.

De sfeer was uit stekend en dat is uitermate belangrijk om de tocht succesvol te volbrengen

Wij zien de Roparun 2015 dan ook met vertrouwen tegemoet !

Tot slot willen we graag Bart den Haan en de volgende bedrijven bedanken voor het mogelijk maken van onze generale !

IMG_2642

ijbgroep

vandergrijn_logo_2 Ijzerman

 

 

You may also like